Translate

2012. október 28., vasárnap

Tölcséres Sziget és Vilmosvár

Sok félkész írásom van itt talonban, de most Tessza szobájában ülök, a gépem Brooklynban a képekkel... Pedig már kétszer költöztem, amiről meg akarok emlékezni, de most jön Sandy (vagy ahogy Halloweenra utalva itt hívják a bájos újságírók: Frankenstorm), a hurrikán, ami izgalmassá teszi a holnapi hétfőt, de már kicsit a mát is.
Ma voltunk Coney Islanden, ami Brooklyn egyik legdélebbi részén van az óceán felé. Elég vicces hely, híres az óceánparti régi vidámparkjáról és a mögötte húzódó szocbérlakás-tömbökről:

Direkt nem fekete-fehér, mert az már annnnnyira lejárt

Mivel már kőröztek a parti őrség emberei kocsikkal és erősödött a szél, csak pár percre ugrottunk ki a frissiben lezárt mólóra. Mit lehet tenni, mókáztunk.

Introducing the new hat
Újratervezés Nathan's féle sajtos krumplival
És aztán a parton, a boardwalkon is elengedtük magunkat:

Igen, a pálmafa a lényeg
Aztán elsétáltunk az erősödő szélben a szomszédos Brighton Beachre, ahol szinte kizárólag oroszok élnek és minden oroszul van kiírva a magasvasút alatt...


Egyébként letérve a főútról egy alsó-középosztálybeli negyed tárult a szemünk elé romos kisházakkal és Nicu kedvencével:

Baby Jesus
Utána átmentünk Williamsburg haszid zsidó negyedébe, ami elég fura, kissé ijesztő élmény volt. Az emberek mind nagyon hasonlóak voltak (kendő- és parókadivat a házas nőknél), az üzletekben csak nagyon hasonló, kizárólag fekete ruhákat árultak és eléggé kinéztek ám minket... (ezért fotókat sem csináltunk) Viszont érdekes élmény volt és mivel ott szatmári zsidók élnek, ezért végre igazán hazai jellegű kaját ettünk: káposztás tészta és gulyás.

Végül kb. az utolsó metrókkal értünk vissza és azóta itt csücsülünk Tessza szobájában és várjuk az eseményeket. Fenn vagyunk Nyugat-Harlem egy dombján, a Broadway mellett. Rendesen bevásároltunk, ezért holnap sós és édes palacsontát fogunk csinálni, juhéj!
Beszámolok majd az eseményekről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése